23 april 2017
16:30

Frillesås FF

Referat: Varbergs GIF FK - Frillesås FF

Det var åter en blåsig dag men solen lyste över Påskbergsvallen denna vår första DM-match i historien. Frillesås var motståndet och det var ett tag sedan vi mötte dem så vi visste inte riktgt vad som väntade. Efter gårdagens träningscup visste vi i alla fall att det kunde bli jämnt, de kom två i sin grupp och förlorade med knappa 0-1 mot Särö i placeringsmatchen. I DM får man inte ha överåriga, så varesig Ali eller någon hjälp från 02:or var tillgänglig, men vi hade med både Leo och Fabbe som mittbackslås, me fick klara oss på en avbytare.

Nåväl, inledningen av matchen var lite osäker från vår sida och Frillesås satte lite press från start. Med 6 minuter spelade kunde Fabbe lägga en fantastisk krossning till Isak på vänsterkanten som var fri och kunde sätta 1-0. Sedan gick resten av halvleken utan större chanser åt något håll. Vi försökte lägga djupledsbollar och instick men de blev ofta för långa i medvinden. Med tre minuter kvar fick Frillesås en frispark där vi inte var riktigt med i markeringen och de kunde nickskarva in bollen under ribban. Lucas i målet var på den men lyckades inte tippa ned över.

I andra halvlek hade vi motvind. Vi trodde det skulle bli en nackdel men det visade sig att det blev bättre spel från vår sida. Kanske för att vi fick vårda passningarna bättre utan hjälp av vinden. Efter några minuters spel hade vi en fin kombination och djupledsboll till Oskar som inte gjorde något misstag utan satte 2-1 till oss. En stund senare snodde Isak bollen i ett uppspel och satte 3-1. Gästerna hade en vass chans med en frispelning men Lucas lyckade stoppa bollen men en parad. Sedan höll vi uppe spelet bra. Fabbe och Leo höll tätt längst bak, Almin och David var stabila på ytterbacken och Adrian, Emil och Jamie höll deras mittfält i schack. Milton hade oxå några fina uppspel på kanten och Gustav hade något läge som kunde blivit mål.

En mycket bra avslutande halvlek gjorde att vi vann med 3-1 och är vidare till 1/8-delen där vi ställs mot Tölö.

Tack för en bra mach Frillesås och tack till föräldrarna för stödet i stormen!